Zachęcamy rejestracji na FORUM oraz zakładania własnych wątków i zadawania pytań. Procedura rejestracji zajmuje tylko klika chwil...

Pomoc w zakupie

Echosondy do zastosowań głównie wędkarskich

Pomoc w zakupie

Postprzez alsbo » poniedziałek, 8 marca 2010, 22:19

Witam. Podejrzewam że większość wędkarzy kupuje echosondy w granicach 500 - 700 zł + akcesoria za 200. Chciałbym też coś takiego kupić, ale mając znajomość tego sprzętu na poziomie (jak to wygląda) trudno jest coś zdecydować mimo wszystko z niemałej oferty na rynku. Wędkuje wyłącznie na jeziorach o głębokości do 25m ( podobno musi być duży stożek-wyczytałem)i to co potrzebuję widzieć oprócz ryb i dna (muł, piasek) to roślinność na dnie i jej wysokość. Jeżeli ktoś będzie chciał mnie pomóc w podpowiedzi co mogę sobie sprawić na lato to będę bardzo wdzięczny i obiecuję że nie będę wnosił ;) reklamacji.
alsbo

Re: Pomoc w zakupie

Postprzez pawel » wtorek, 9 marca 2010, 17:32

Jeżeli chcesz sprzęt lepszej jakości w bardzo dobrej cenie polecam nowość Lowrance - MARK-5x
http://www.echosonda.pl/product_info.ph ... ts_id=1483
Doskonałe parametry jak na tę cenę. Dodam, że jest to model zastępujący dotychczasowego czempiona X-125.

Jeżeli ekonomiczniej, to Eagle Cuda 300 lub FishEasy 245 DS - wg mnie najlepsze w swojej kategorii. Minus - brak polskiego menu, ale przy tak prostym układzie funkcji nie stanowi to raczej problemu.
Pozdrowienia.
Paweł Lewandowski
--
www.echosonda.pl
tel. 0 507 123 570
pawel

Powrót do Echosondy wędkarskie